Hotel Ceres Servicii Imprejurimi Contact Prima pagina


Oferta Paste 2019

Hotel Ceres Pucioasa va asteapta in perioada 26.04.2019 - 01.05.2019 sa petreceti Sfntele Sarbatori Pascale intr-n mediu placut

Vezi oferta completa AICI


Oferta 8 Martie 2019

Hotel Ceres Pucioasa organzeaza petrecere de ziua internationala a femeii.

Vezi oferta completa AICI


Factori naturali de cura:
Ape minerale slab mineralizate si altele concentrate, sulfuroase, sulfatate, bicarbonate, calcice, sodice, clorurate.

Cura in incinta unitatii
  • instalatii pentru bai calde cu apa minerala la cada si bazin;
  • impachetari cu parafina;
  • instalatii cu aerosoli cu apa sulfuroasa;
  • instalatii de kinetoterapie si hidroterapie;
  • sala de cultura fizica medicala.

Indicatii terapeutice
  • afectiuni ale aparatului locomotor (reumatismale degenerative, abarticulare, inflamatorii, posttraumatice, neurologice, periferice si centrale;
  • afectiuni respiratorii;
  • afectiuni otorinolaringologice;
  • afectiuni dermatologice.
Boli asociate: afectiuni profesionale, boli de nutritie si metabolism.

Data si ora

Site creat de
Crios


Targoviste

Vezi: Sinaia

In istoria poporului roman, orasul Targoviste are un loc important. Acest oras este vechea cetate de scaun a Valahiei, centru economic, militar, politic, cultural si religios cu mare Insemnatate la acea vreme. Fiind atestat documentar In 1396 in "Impresii de calatorie" scris de Johannes Schiltberger, Targoviste a devenit rapid o capitala puternica, cu mare influenta si renume in Europa Centrala si de Sud-Est. Acest fapt este atestat si de prezenta pe toate hartile Evului Mediu, de numeroasele descrieri din textele si imaginile apartinand acelei perioade, cat si de documentele existente in marile biblioteci si muzee europene.

De la lunga perioada cat a fost capitala Valahiei, Targoviste a nascut in timp un numar mare de personalitati si evenimente ce au contribuit la aparitia si imbogatirea spiritului national romanesc.

Un periplu in Targoviste ar trebui sa inceapa desigur de la "Curtea Domneasca". Primul nucleu dateaza din timpul domniei lui Mircea Cel Batran, fiind dezvoltat apoi de conducatorii ce au succedat.

In timpul domniei lui Vlad Tepes a fost construit "Turnul Chindiei", care a devenit si emblema orasului. Petru Cercel a ordonat construirea celei de-a doua case princiare, si a bisericii de la Curtea Domneasca. In timpul domniei lui Matei Basarab, casa princiara a fost reparata si au fost construite si baile turcesti. Ca o extensie, au fost gasite biserica Sf. Vineri si casa printesei Balasa langa ruinele casei lui Dionisie Lupu.

In 1517, mitropolia a fost mutata la Targoviste, in timpul domniei lui Neagoe Basarab, care a construit si vechea biserica a mitropoliei, una din cele mai mari si mai frumoase la acele vremuri. In timpul domniei lui Matei Basarab o tipografie a functionat la mitropolia Targoviste, tiparind lucrari importante.

In 1889 a fost decisa demolarea vechii biserici si a fost Inlocuita cu aceea pe care o putem admira si astazi - lucrarea arhitectului francez Lecomte de Nouy.

Inaltandu-se semet asupra orasului de pe dealurile ce stau la poalele muntilor Bucugi si Leaota, "Manastirea Dealu" a fost ridicata de Radu Cel Mare. In timp a devenit un important centru cultural si un simbol al maretiei nationale. Acesta a fost locul unde Macarie a tiparit primele texte cu litere chirilice din istoria poporului roman. Acesta a fost locul unde reprezentantii Imparatului Rudolph al Treilea au venit sa semneze tratatul de alianta cu Mihai Viteazul, primul domnitor care a reusit sa faca unificarea principatelor romanesti. La "Manastirea Dealu" i se odihneste capul lui Mihai Viteazul, ucis miseleste. In partea sudica a "Manastirii Dealu" un minunat peisaj al orasului ne apare In fata.

In Centrul Vechi al orasului, care Inca mai mentine frumoasele case ale nobilimii si negustorilor gasim si faimoasa manastire "Stelea", care dateaza din secolul al XVI-lea. Bogata mostenire de obiecte si documente care reconstruiesc o parte din istoria orasului poate fi gasita la galeriile complexului national "Curtea Domneasca". Multe cladiri (adevarate monumente istorice si arhitecturale) apartinand acestui complex contin muzee si expozitii care ofera, deopotriva localnicilor si turistilor care viziteaza vechea capitala monumente de glorie, ca si de activitate creatoare intensa a orasului Targoviste. Primul grup de muzee is compus din "Muzeul de Istorie","Muzeul de Arta","Muzeul Politiei" si "Muzeul de etnografie". In apropiere se gaseste un grup muzeistic, compus din "Muzeul Scriitorilor Damboviteni", adapostit de casa scriitorului Al. Bratescu-Voinesti si "Muzeul Tiparului si vechii carti romanesti" In casa marelui om de cultura Constantin Cantacuzino Stolnicul.

Veghind parca asupra destinului orasului, inca de acum 100 de ani, cladirea primariei Targoviste este o bijuterie arhitecturala, opera a arhitectului italian Vignossa. Targoviste a fost supranumit si "Florenta Valahiei", de unul dintre scriitorii comtemporani - Mircea Horia Simionescu, fiu al acestui minunat oras care abia asteapta sa ofere vizitatorilor sai multe empresii placute,puternice si durabile.